Υλικά
(για το κρέας & τα μανιτάρια)
400 gr. μοσχάρι γάλακτος (κιλότο ή κόντρα)
150 gr. φρέσκα άγρια μανιτάρια
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 κ.σ κρασί
βούτυρο αγελάδος ΟΛΥΜΠΟΣ
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
(για τον πουρέ)
5 πατάτες
150ml γάλα επιλεγμένο ΟΛΥΜΠΟΣ
βούτυρο αγελάδος ΟΛΥΜΠΟΣ
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
(για το κρέας)
Κόβουμε το κρέας σε φιλετάκια. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και αφού πιάσει θερμοκρασία σoτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και ρίχνουμε, στη συνέχεια, το κρέας, το αλάτι και το πιπέρι. Αρωματίζουμε με πολύ λίγο κρασί και ρίχνουμε νερό μέχρι να καλύψουμε το κρέας, για να το αφήσουμε σε χαμηλή φωτιά με κλειστό καπάκι να σιγοβράσει για περίπου 3 ώρες.
(για τα μανιτάρια)
Λιώνουμε μια κουταλιά της σούπας βούτυρο αγελάδος ΟΛΥΜΠΟΣ στο τηγάνι, για να σoτάρουμε το κρεμμύδι μας. Μέχρι να μαραθεί αρκετά το κρεμμύδι μας, μουλιάζουμε τα μανιτάρια με 1/2 φλ. τσαγιού χλιαρό νερό για 15΄.
Τα στραγγίζουμε και κρατάμε το υγρό τους (αφού το σουρώσουμε σε ψιλή σήτα). Ρίχνουμε τα μανιτάρια στο τηγάνι και αφού τα φέρουμε μια βόλτα, σβήνουμε με πολύ λίγο κρασί.
(για τον πουρέ)
Βράζουμε τις πατάτες αρκετά καλά και τις τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα.
Έπειτα τις λιώνουμε και προσθέτουμε αλάτι και φρέσκο γάλα Όλυμπος επιλεγμένο πλήρες, μέχρι να καλυφτούν οι πατάτες μέσα στην κατσαρόλα.
Ανακατεύουμε αργά και όταν ο πουρές αρχίσει να δένει προσθέτουμε βούτυρο για να μείνει όλο του το άρωμα.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και καλύπτουμε τα υλικά με το νερό που είχαμε μουλιάσει τα μανιτάρια. Τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20'. Στο τέλος περιλούζουμε το κρέας με τα μανιτάρια για να χαρίσουν στο πιάτο μας όλη την γεύση τους και απολαμβάνουμε!